logo

Trær er det som er med på å gi høyde, vegger og tak i hagen.                                                                                                                                            Trær kan være en naturlig støtte for klatrende planter. Trær gir beskyttelse 2013-1august 118og bosted for fugler. Trær som skal vokse seg store trenger plass  for sine røtter, legg til rette for dette ved nyanlegg av hager. Plant trær langt nok fra nabogrenser til at det ikke blir til sjenanse for naboer,  eller at de vil skygge for mye for sol i din egen hage. Det finnes et stort utvalg av større og mindre prydtrær for norske hager.                      Er du ute etter noe spesielt, må det kanskje bestilles spesielt til deg. Trær blir ofte dyrket på friland og høst eller vår er den beste tiden å    flytte de på. Husk støttestaur, oppbinding og gode vanningsrutiner for dine nyplantede trær!

Tenk deg godt om før du fjerner et tre. Det tar mange år å etablere nye, store trær. Klatretrær, eller trær til å bygge hytter i - eller henge opp en sommerlig hengekøye er en verdifull del av en hage som er ment for å vare i generasjoner. Trær er med på å gi variasjoner i blomstring, duft og fargespill i hagen. Den som har kjent duften fra hjertetreets blader om høsten, vil vel alltid drømme om å få et i egen hage...

 Her er liste over bekreftede leveringer pr 12.04.2018. Se også liste over utvalg; Prybusker og trær. Store prydbusker kan fungere som små trær. 

Trær og prydbusker podet på stamme    
Betula pendula Youngii  175/200 cm    C5 Bjørk, dverghenge- Youngii H6
Crataegus laev. Paul's Scarlet Rosehagtorn Paul's Scarlet H5-6
Ginkgo biloba  80-100 C7,5 Tempeltre H4?
Ginkgo biloba Beijing Gold 25-30 C3 Tempeltre Beijing Gold H4?
Larix kampferi C20 80cm bonsai Lerk, bonsai formet H5
Laburnum x waterii Vossii   60-80cm  C4,5 Gullregn, hybrid- H5
Malus purpurea Elise E h 175-200, co 10l NY Prydeple Elise E H5
Malus purpurea Mari E h 175-200, co 10l Prydeple Mari E H6
Malus 'Royalty'    juniortre Co7l Prydeple 'Royalty' Mørk røde blomster,frukter og blad H5
Sorbus Dodong E      150/175cm 7,l Rogn Dodong E H4
Sorbus sunshine E juniortre Rogn Sunshine E, lysgule bær, H5
Sorbus x thuringiaca Fastigiata 150-175cm co Rogn x thuringiaca Fastigiata mørkrøde bær H6