logo

Epleroser, Rosa rubignosa hybrida, Rubignosagruppen.

Les mer …

Jordbær, - ta et strå, og tre de på! (Fragaria) Husker jeg rett, så var det Alf Prøysen som sang om markjordbær på denne måten. Hva smaker vel bedre enn solvarme markjordbær? De som ønsker seg litt større mengder jordbær, velger nok en av de vanlige sortene. I teksten under finner du beskrivelse av de sortene som er mest vanlig å finne som planter rundt i hagesentrene.

Les mer …

Kaprifol / ekte kaprifol, Lonicera caprifolium og andre klatrende og slyngende kaprifolsorter er blant våre mest verdifulle klatreplanter.                                        På bildet Lonicera x brownii 'Dropmore Scarlet'

2012-24juni-mai-juni 075

Les mer …

Syrin, Syringa vulgaris og andre syriner   2013-7juli-hage-GalleriÅkern 004

Les mer …

Gulbladet kornell (Cornus alba 'Aurea'). Lyser opp på  lett skyggefulle steder.

Les mer …

Krokus (Croscus)2012-DK-Irmgard25-29mars 005

Deles i vårblomstrende og høstblomstrende sorter.                                                                       Det er de vårblomstrende som er mest brukt i norske hager. Når krokusen springer ut i blomst tar det ikke lang tid før bier, humler og sommerfugler er på plass.

Les mer …

Vårkornell, Cornus mas, en lyslugget sjarmør i vårhagen. En av hagens tidlige vårtegn. De litt bustete gule blomstene bærer bud om varmere tider. Denne hyggelige prydbusken er herdig til H-sone 4, og på en lun plass i sone 5 bør den også gå bra.

Les mer …

Rododendron Homebush: Korallrosa, kuleformede blomsterklaser. (Knap-Hill-Azalea-Hybrid, Waterer 1925 GB)

Les mer …