logo

2021 er her med nye blanke ark! Som for 2020 så er det ingen hagesenterdrift.  Vi bruker vintermånedene til planlegging og forberedelser. Det jobbes videre med prosjektet'Min kjøkkenhage'

Når vi har produkt og tjenester klare, legges det ut info her, på facebook og instagram.

Intil videre ønsker vi dere noen gode vintermåneder. Drøm om sommeren, og hva du vil dyrke!

  fruit 741166 1280

2020 oppdatering for Kongsberg Hagesenter! Våren er her, og med den store endringer for Kongsberg Hagesenter og oss. I høst avsluttet vi vår drift av hagesenteret på Landsverkveien 19. Dette er en beslutning som vi har overveid en stund. Idylliske omgivelser og trofaste kunder er ikke nok til å opprettholde drift. Beliggenheten har alltid vært en utfordring, litt for langt fra de store boligområdene. Endringer i vei og kjøremønster, handlemønster og vareutvalg, utdatert bygningsmasse og driftsutstyr er blant de tingene som har veid tyngst i negativ retning på vektskålen. Vi har gjort tiltak for å rasjonalisere og komprimere de siste årene- men må bare innse at det er for mange ting som koster for mye i både arbeidsinnsats og kapital . Etter 36 års drift er denne epoken over. Vi takker våre kunder for hyggelige og inspirerende år!

På grunn av corona-utbruddet blir denne sesongen annerledes enn først planlagt. Vi er innstilte på gjøre det beste ut av de mulighetene og den kunnskapen vi har. Veien videre får bli til mens vi går... 

Våre aktiviteter og tilbud blir følgende i 2020: Vår faste base vil være i Jondalen, på Søstrene Storaas, der vi skal drifte kjøkkenhage og diverse andre nye og matnyttige prosjekt. Vi utfører fortsatt 'hageservice' for både bedriftskunder og private. Beplantnig, vanning, vedlikehold, beskjæring m.m. (Avtal på mail eller telefon). Vi forhandler fortsatt ferdigplen, og har noe kapasitet til å ta oppdrag med å legge plen der det er ønskelig. Vi forhandler fortsatt større plantepartier, hekk o.l. men har vanligvis ikke varene på lager hos oss. Kanskje dukker vi opp på torgdager?

Da vi jobber en del på prosjekt ute, er vi ikke alltid tilgjengelige på telefon. Legg gjerne igjen beskjed om du ønsker vi skal kontakte deg, eller helst send oss en mail. Kongsberg Hagesenter Drift tlefon nr. 920 44 149, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Med hilsen Tove og Håkon

Litt historie: Kongsberg Hagesenter har vært et sesongåpent hagesentergjennom 36  års drift-  fra 1984 og ut sesong 2019. Hagesenterets beliggenhet var i naturskjønne omgivelser ca. 6 km utenfor Kongsberg sentrum. Det var Irmgard og Torbjørn Torkildsen som startet hagesenteret i 1984, på en del av sin landbrukseiendom. De utviklet og drev det ut 2001. Noen studieturer ble det enkelte vintere, med noen av den faste arbeidsstokken. Hager, parker og hagesentere i Danmark, Tyskland, England og på Madeira ble besøkt. 

Driften ble overtatt av Reidun Bergan fra sesong 2002. Hun hadde vært med som sesongarbeider fra 1990. Demonstrasjonsbeplantningene  i anlegget ble påbegynt de førte årene etter at Irmgard og Torbjørn startet opp. Her kunne man se plantenes utvikling over tid. Målsetning var  å ha et allsidig utvalg innen alle plantegrupper. Vi fokuserte på mangfoldet både av nytte og prydplanter. Hagetilbehør, blomsterkasser, keramikkurner, fontener, hagefigurer, damtilbehør, redskap, jord, torv og gjødselprodukter m.m. hørte naturig med i vareutvalget. Stor parkeringsplass  dekket som oftest parkeringsbehovet. I 2012 ble garasjelokalene vegg i vegg med butikken- slått sammen med denne og vips, så var den lille butikken over dobbelt så stor. Lekeaparat for barna kom på plass våren 2013.  I den lille froskedam fantes i tillegg til frosk og rumpetroll fra tid til annen både salamander og buorm. Et par stokkender hadde ofte tilhold der på våren.

Fra våren 2016 var det et nytt 'rollebytte' på Kongsberg Hagesenter. Hagesenteret fikk nye drivere, Håkon A. Hestenes og Tove Helen Hjermundrud. De hadde begge hatt sitt arbeid her en årerekke, og så fram til nye oppgaver på hagesenteret. Tidligere daglig leder Reidun Bergan deler videre sin arbedstid på hagesenteret, hageplanlegging og Gartnerringen AS. Som alltid, er det fortsatt planter og levende vekster som har hovedrollen på Kongsberg Hagesenter, i tillegg til alle de produktene som naturlig hører med. Nytt i 2016- 'Julebutikk' i desember (Den kaldeste desember på lang tid kjentes det ut som). 2017: Januar starter med oppussing av butikken, og en oppgradering ute etter hvert som snøen forsvant.  2019 ble  hagesenterets 36 sesong, og den siste med hagesenterdrift på Landsverkveien 19.  Det er ikke få planter i løpet av disse årene som har fått sine hjem i hagene Kongsberg og distriktene rundt!